Un cuvânt pozitiv de încurajare poate face ca cineva să își schimbe întreaga viața

În cele ce urmează vă voi relata o scurtă istorisire, al cărui mesaj plin de înțelepciune v-ar putea ajuta și pe voi. Povestea se referă la Thomas Edison, ilustrul inventator de origine americană, cunoscut pentru mai ales pentru invențiile sale în domeniul electricității (becul cu filament). Povestea sună cam așa:

Într-o zi, Thomas Edison, pe când era doar un copil, a venit de la școală și i-a dat o scrisoare mamei sale, spunându-i:

  • Mamă, profesorul mi-a dat această scrisoare și mi –a zis ca doar tu să o citești. Spune-mi te rog, ce scrie acolo?

Ochii Mamei se umplură de lacrimi în timp ce citea scrisoarea cu voce tare.

  • ”Fiul tău este un geniu”. Această școală este prea mică pentru el. Noi nu avem profesori suficienți de buni care să-l învețe. Vă rog să-l instruiți singură!
  • Asta a și făcut mama sa până când s-a îmbolnăvit și a murit!
  • Mulți ani mai târziu după ce mama sa a murit, Edison a devenit unul dintre cei mai renumiți inventatori ai secolului său.
  • Într-o zi, căutând printre lucrurile sale a găsit împăturită scrisoarea pe care în acea zi profesorul său o trimisese mamei sale. A deschis-o….
  • Mesajul scris în acea scrisoare era: ”Fiul tău are deficiențe mentale. Noi nu putem permite să finalizeze școala noastră, motiv pentru care a fost exmatriculat”
  • După citirea scrisorii, Edison a fost profund emoționat și a scris în jurnalul său: ”Thomas Edison a fost un copil cu deficiențe mentale, iar mama sa l-a transformat într-un geniu al secolului”

Morala: Un cuvânt pozitiv de încurajare poate face ca cineva să își schimbe întreaga viața

Cine a fost Thomas Edison?

Thomas Alva Edison (n. 11 februarie 1847, Ohio, SUA – d. 18 octombrie 1931, New Jersey, SUA) a fost un inventator american, fiind și cel mai prolific inventator al timpului său prin aplicarea practică a descoperirilor științifice (1093 brevete). A fost un autodidact, însă acest lucru nu l-a împiedicat să realizeze invenții în domeniul electricității (becul cu filament), al telefoniei, al sistemului de transmisie multiplă a telegramelor, al înregistrării mecanice a sunetului (fonograful) și al cinematografiei – kinetoscopul.

Views – 3573

Un comentariu

  1. Ping la Viorel Goian:

    Minunata intelepciune demna de urmat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.