Testul psiho-emotional care te ajută să te cunoști mai bine!

Identificând care dintre cei 21 de omuleți din copac te definesc cel mai bine, te va putea ajuta să te cunoști mai bine, în sensul că vei putea identifca câteva din trăsăturile tale de personalitate. Pentru aceasta, trebuie să fii cât mai obiectiv și sincer cu tine însuți, alegând unul din cei 21 de omuleți agățați în acel copac, care consideri că te reprezintă în acest moment! Fiecare dintre cei 21 de omuleți au o poziție diferită în acel copac și definesc o stare de spirit diferită. Acest test se numește ”Testul copacului Blob” și a fost creat de psihologul britanic Pip Wilson.

Interpretarea testului este următoarea:

 • Omulețul 1 este caracterezitat ca fiind o persoană plină de încredere, optimist, împlinită și mulțumită cu viața sa, o persoană echilibrată și jovială.
 • Omulețul 2 definește o persoană serviabilă, sociabilă, altruistă, gata oricând să vină în ajutorul prietenilor, este acel umăr pe care te poți oricând baza.
 • Omulețul 3 defineșteo persoană curajoasă, muncitoare, încrezătoare, care nu se teme de pericole, o persoană care își asumă riscuri și dorește să evolueze, fiind conștientă de faptul că atunci când îți propui ceva, mereu se vor găsi soluții care să tea jute pentru atingerea scopului.
 • Omulețul 4 indică o persoană mai puțin sociabilă, fără voință, comodă, neimplicată și foarte puțin sociabilă; de asemenea ar putea fi o persoană care nu are încredere în forțele proprii;
 • Omulețul 5 indică o persoană care iubește viață și care se bucură de fiecare moment (trăiește clipa intens), este o persoană creativă, optimist, veselă, dar care își asumă și riscuri;
 • Omulețul 6 caracterizează persoanele ce simt nevoia de protecție, siguranță, dragoste. Aceste persoane simt nevoia de afecțiune și au nevoie să fie mereu protejate și să trăiască într-un mediu de siguranță. Sunt persoanele care, de obicei, se implică, în relații nepotrivite, tocmai din nevoia lor de afecțiune, motiv pentru care sunt mai tot timpul dezamăgiți și vulnerabili.   
 • Omulețul 7 indică o persoană optimistă, inteligentă, care știe să se descurce în viață și să facă față provocărilor, o persoană sociabilă, care își oferă mereu spijinul, însă doar formal, mai mult declarative, nefiind dispusă să se implice cu adevărat în problemele altora;
 • Omulețul 8 indică o persoană introvertită, romantic și visătoare. Această persoană adoră momentele de singurătate, departe de agitația cotidiană.
 • Omulețul 9 indică o persoană mai puțin sociabilă, retrasă, singuratică, suspicioasă, mizantropă. Este o persoană nefericită, spre deosebire de omuluțelul 8 care, desi este la fel de singuratic, este împăcat și fericit cu el însuși.
 • Omulețul 10 caracterizează persoanele ambițioase, care caută succesul, însă fără să-și assume prea multe riscuri, fiind mai degrabă precaute. Sunt persoane sociabile, care ies mereu în evidență și sunt foarte apreciate. Sunt de asemenea optimiste, muncitoare și pline de energie, calități necesare pentru a fi un bun conducător.
 • Omuleții 11 și 12 caracterizează persoanele comunicative, altruiste, ce impatizează ușor și au o inteligență emoțională ridicată, persoane gata oricând să sară în ajutorul prietenilor săi și să ofere sfaturi bune. Aceste persoane pot lucre în echipă, sunt optimiste, găsesc mereu soluții pentru orice problemă.
 • Omulețul 13 indică o persoană temătoare, lipsită de încredere, panicoasă, deznădăjduită, o persoană care se dezechilibrează ușor din punct de vedere emoțional și care, de obicei, ”face din țânțar armăsar” orice problem cu care se confruntă;
 • Omulețul 14 definește o persoană altruistă, sufletistă, ce degajă multă empatie, dispusă să facă mari eforturi pentru a-I ajuta pe ceilalți, chiar cu riscul de a se neglija pe sine.
 • Omulețul 15 caracterizează persoanele încrezătoare, optimiste, pline de viață. Este orientat către atingerea succesului, iar detașarea, pasiunea și optimismul de care dă dovadă îi aduc ,ulte reușite și satisfacții pe toate planurile. Este o persoană ingenioasă, inovatoare, echilibrată, fiind în același timp dispusă să-și assume și riscuri.
 • Omulețul 16 definește o persoană sociabilă, optimistă, plină de viață, detașată de problemele celorlalți, dar o persoană care poate foarte bine să lucreze în echipă întrucât este flexibilă și ușor adaptabilă la orice mediu, motiv pentru care poate performa în orice domeniu.
 • Omulețul 17 indică o persoană extrem de muncitoare, foarte energica și dispusă la efort, o persoană sociabilă, altruistă, care prefer munca în echipă și care poate perfoma în orice domeniu.
 • Omulețul 18 caracterizează persoanele optimiste, pline de viață, care știu să se facă plăcute și de asemenea să profite de ceilalți. Sunte persoane cărora nu le place munca, prefer să facă alții treaba în locul lor, dar sunt suficienți de inteligenți încât să găsească în permanență persoane dispuse să-I ajute și să-I ”țină în spate”;
 • Omulețul 19 definește o persoană nesociabilă, capricioasă, suspicioasă, neîncrezătoare și mizantropă. Poate fi de asemenea o persoană orgolioasă, invidioasă și chiar narcisistă.
 • Omulețul 20 definește o persoană inteligentă, cu foarte multă încredere în sine, o persoană vizionară, capabilă să vadă în perspectivă. Este de asemenea o persoană ambițioasă, plină de viață, optimist, inovatoare căreia nu îi este teamă să-și assume riscuri, iar detașarea și pasiunea de care dă dovadă îi aduc multe reușite și satisfacții. Poate fi ușor orgolios și prea individualist.
 • Omulețul 21 indică o persoană suspicioasă și neîncrezătoare, dar care încearcă în permanență să se agate de orice posibilitate și soluție ce se ivește în viață pentru a-și atinge obiectivele. Este conștient de faptul că pentru orice lucru pe care vrei să-l obții, trebuie să depui foarte mult efort și prefer să depun mai degrabă effort decât să ceară ajutorului prietenilor.

Sursă: interpretare proprie a testului lui Pip Wilson (Blob Tree Test);

Views – 3585

Un comentariu

 1. Ping la Sabina:

  Saulean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.