Semnificatia gesturilor în comunicare! A face cu ochiul!

a face cu ochiulExpresiile chipului, gesturile, calitatea și tipul mișcărilor pe care le face cineva în timpul comunicării ne aduc mai multe informații despre ce spun persoanele respective decât cuvintele în sine. În timp ce cuvintele acționează asupra conștientului unei persoane, fiziologia acționează asupra subconștientului. În articolul de azi vom continua prezentarea principalelor gesturi în comunicare, referindu-ne la semnificația pozitiei coatelor, la  cascatul și la modurile de ” a face cu ochiul ”.

 

Poziția coatelor

Dincolo de rolul său de a articula brațele, cotul reprezintă de cele mai multe ori un sprijin indirect pentru cap, care este adâncit în gânduri. Sprijinirea pe coate simbolizează nehotărârea lipsa spiritului de inițiativă. Dacă aveți tendința de a vă sprijini folosind mâna stângă și cotul stâng, înseamnă că sunteți preocupat mai mult de spațiu decât de timp. Sunteți o persoană visătoare, creativă, cu o bună imaginație, o persoană pentru care timpul este o noțiune lipsită de sens. Sunteți o persoană spațială căreia îi place să se bucure de timp și care urăște să fie deranjată din motive de orar. Invers, persoanele care se sprijină pe cotul drept și mâna dreaptă sunt preocupate mai degrabă de timp decât de spațiu.

 

A face cu ochiul

A face cu ochiul indică o înțelegere între cel care face acest gest și cel căruia îi este adresat, mesajul fiind acela că: ”amândoi suntem implicați într-o acțiune care-i exclude în secret pe ceilalți”. Folosit între doi prieteni în cursul unei întâlniri, gestul indică că ambii sunt de acord într-o anumită privință sau că se simt mai aproape unul de celălalt decât restul persoanelor prezente. Totodată poate fi și un semn discret de salut la distanță atunci când două persoane cunoscute se zăresc însă nu se pot apropia din diverse motive: se intersectează pe stradă iar distanța este prea mare pentru a-și da mâna și timpul nu le permite să se abată din drum, sau poate se află prinși într-o conversație. Același gest făcut între străini, are o conotație sexuală.

A face cu ochiul drept înseamnă seducție sau arată arată faptul că persoana care face cu ochiul este atrasă de cea căreia îi este destinat gestul; a face cu ochiul stâng este un gest al unei înțelegeri între cunoscuți, semnificând faptul că ”sunt pe aceași lungime de undă sau că s-au pus de acord într-o anumită privință”.

 

Căscatul

Cascatul este un gest involuntar care de obicei indică oboseală sau nevoia de destindere după un o anumită perioadă de concentare intensă. De obicei apare la sfârșitul zilei sau chiar în timpul zilei după o perioadă de efort intelectual. Cascatul este un gest care ne destinde și ne relaxează, eliminând tensiunile acumulate. Dar nu întotdeauna căscatul provine din cauza oboselii. Repetarea acestui gest în condițiile în care nu suntem obosiți, indică un sentiment de plictiseală al interlocutorului, mai exact că discuția în care este angrenat îl plictisește. Este bine de știut că dacă țineți un discurs sau aveși un dialog cu o anume persoană, iar aceasta cască repetat, atunci este cazul să încheiați discuția, întrucât interlocutorul nu este interesat de ceea ce spuneți; este plictisit de acel subiect, iar subconștientul lui vă transmite că trebuie să încetați conversația.

va continua…

Cristian

 


 

Pentru înscriere la cursurile de dezvoltare personala ”Mind4You” completati formalul de mai jos!

  Nume

  Prenume

  Varsta

  Profesia

  Adresa de email

  Telefon

   


   

  Articole recomandate:

   

  Views – 20269

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.