Semnificatia gesturilor in comunicare!

semnificatia gesturilor in comunicareExpresiile chipului, gesturile, calitatea și tipul mișcărilor pe care le face cineva în timpul comunicării ne aduc mai multe informații despre ce spun persoanele respective decât cuvintele în sine. În timp ce cuvintele acționează asupra conștientului unei persoane, fiziologia acționează asupra subconștientului. Continuăm seria articolelor privind semnificatia gesturilor in comunicare, prezentând alte gesturi pe care le fac oamenii atunci când comunică sau când se află în spațiul public.

 

Semnificatia gesturilor in comunicare

 

Degetele încrucișate la ceafă. Acest indică o oboseală trecătoare dar poate fi interpretat și ca o dorință de a evita o confruntare. Poate fi un indiciu că persoana în cauză dorește să scape de stres sau să fugă de ceilalți și de cerințele lor. Poate indica, de asemenea și o lipsă de încredere, în acest caz degetele se plasează la ceafă pentru a o apăra sau a o întări. Acest gest mai are o semnificația și anume aceea că interlocutorul și-a format o opinie în legătură cu subiectul discutat și a luat deja o decizie. NU mai are rost să încercați să-l convingeți întrucât hotărârea lui este fermă și nu o va schimba.

 

 Picior peste picior cu încrucișarea degetelor sub coapsă. Acest indică ne indică că avem de a afec cu o persoană răutăcioasă, răuvoitoare, lipsită de scrupule, chiar perversă, fiind înclinată către bârfă.

 

Modul de a aplauda ne relevă multe indici despre persoana în cauza. Astfel, cei care aplaudă folosind mâna dreapta care o lovește pe cea stângă sunt persoane greu de mulțumit și judecă ”valoarea artistului și nu a prestației”.

 

Persoana care își mișcă în permanență picioarele chiar și atunci când stă jos, ne indică faptul că avem de-a face cu o persoană inadaptată social deoarece picioarele simbolizează stăpânirea de sine, iar cea mai mare problemă a persoanelor cu un carcater dificil este tocmai neputința de a se putea stăpâni. Acest gest îl putem surprinde adesea la adolescenți sau la indivizii stresați sau surmenați.

 

Mâna stângă prinde încheietua mâinii drepte. Acest gest semnifică un individ impulsiv și prin urmare, emotiv.

 

A mâzgâli. Acest gest obsesiv pe care multă lume îl face atunci când se află într-o discuție individuală sau de grup, sau chiar atunci când vorbește la telefon trădează un sentiment de nemulțumire generală. Persoana respectivă cu siguranță că nu se afla în locul potrivit, ori discuția sau chiar interlocutorul o enervează sau plictisește.

Cristian

 


Pentru înscriere la cursurile de dezvoltare personala ”Mind4You” completati formalul de mai jos!

  Nume

  Prenume

  Orasul in care locuiti

  Varsta

  Profesia

  Adresa de email

  Telefon

  Ati mai participat la alte cursuri de dezvoltare personala (Da/Nu)

  Care sunt ultimile studii pe care le-ati absolvit:
  LiceuFacultatePostuniversitareDoctorale

   


   

  Articole recomandate:

  Views – 4344

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.