Principii care conduc catre succes

 SuccesÎn articolele precedente am vorbit despre convingeri. Am arătat care sunt modalitățile (sursele) prin care ne formăm convingerile (credințele) și de asemenea am prezentat câteva convingeri pe care oamenii de succes și le-au dezvoltat. Cunoscând aceste aspecte, respectiv cum ne formăm convingerile și care sunt acele credințe pe care este bine să le dezvoltăm pentru a avea mereu succes, mai rămâne să aflăm câteva mici secrete, pe care, dacă le vom respecta, reușitele nu vor înceta să apară!

Cele 4 principii care duc către succes 

 1. O bună gestionare a frustrării. Primul principiu pe care trebuie să-l avem în vedere este că trebuie să învățăm cum să ne controlăm frustrările, nemulțumirile. Frustrarea omoară visele. Frustrarea este cea care poate schimba o atitudine pozitivă într-una negativă. Iar cel mai rău lucru pe care poate să-l facă o atitudine negativă este aceea că elimină auto-disciplina; și dacă dispare disciplina s-au dus și rezultatele pe care vi le doriți! Orice drum către succes trebuie să aibă la bază o pasiune, o motivație puternică și să fie susținut de o gândire pozitivă. Însă, nu este necesar doar atât, întrucât afirmarea fără disciplină este doar începutul deziluziei, pe când afirmarea dublată de disciplimă, face minuni. Așadar, ca să vă asigurați că veți avea succes pe termen lung, trebuie să învățați cum să vă stăpâniți frustrarea. Toți oamenii care au reușit au realizat faptul că a avea succes înseamnă să-ți depășești frustrările. Cei care nu reușesc să-și atingă scopurile, de obicei sunt ținuți în loc de frustrare. Acești oameni lasă frustrarea să-i împiedice să treacă la fapte; se împotmolesc în frustrare și din acest motiv nu pot evolua!
 1. Al doilea principiu pe care trebuie să ne bazăm în drumul nostru către succes este acela de a învăța cum să gestionăm (interpretăm) respingerile! Nu știu dacă există vreun alt cuvânt care să deranjeze mai tare pe cineva decât cuvântul ”NU”. Din acest motiv, cea mai mare încercare pentru oamenii din societea modernă a vremurilor noastre este aceea de a învăța cum să se descurce cu cuvântul ”Nu”, adică să știe să gestioneze corect un refuz. Din păcate, puțini știu să facă acest lucru. De aceea, pentru majoritatea oamenilor, un refuz, este egal cu un eșec, iar un eșec înseamnă acumularea unei frustrări în plus; așadar ne întoarcem la principiul menționat mai sus: gestionarea frustrării! Pentru a nu ajunge ca un refuz să fie considerat un eșec, ceea ce va crea o noua frustrare, este bine să învățăm să interpretăm corect un refuz. Oamenii de succes au înțeles faptul că nu există reușite majore în viață, nu există succes adevărat fără respingere. Întotdeauna succesul se află dincolo de respingere, de aceea trebuie să tratăm respingerea ca pe un pas înainte, ca pe ceva din care putem învăța, putem deveni mai buni, putem să ne perfecționăm. Cu cât ești respins mai mult, cu atât mai bine, cu atât înveți mai ușor, cu atât te apropii mai mult de obiectivul tău. Uneori un refuz ne indică faptul că nu suntem pe drumul cel bun, sau poate că trebuie să schimbăm strategia. Cu siguranță ne transmite ceva. De aceea trebuie să privești respingerile, cuvintele ”Nu” ca pe ceva pozitiv; iar atunci când vei ajunge să reziști respingerii, vei avea calea liberă către succes!
 1. Al treilea principiu de care trebuie să ți cont în drumul tău către succes este acela că trebuie să înveți să-ți controlezi mulțumirea de sine! Pot să va dau multe exemple de oameni care au avut succes, celebrități sau sportivi, care după ce au atins succesul s-au plafonat și au decăzut. Acest lucru se întâmplă din cauza mulțumirii de sine. Aceasta duce la lipsa de motivație și de aici începe declinul. De aceea trebuie să interpretezi succesul ca pe o trambulină pentru lucruri și mai mari și nu ca pe un loc de odihnă și relaxare. Dacă îl vezi ca pe un loc de relaxare, s-ar putea să nu-l poți păstra prea mult. O vorbă celebră spune: ”Când eși verde, crești; când te coci începi să te strici” sau alta ”atunci când nu urci spre performanță și succes, începi să cobori”. Reține că unul dintre aspectele cele mai distrugătoare ale omului este confortul. Atunci când ai prea mult confort, începi să devi comod și leneș; asta înseamnă că nu te mai dezvolți, nu mai muncești, nu mai creezi plus valoare; de aceea nu este bine să te simți prea confortabil!
 1. Un alt principiu de care trebuie să ți cont este acela că este bine să dai mai mult decât primești. Acest principiu este cel mai important dintre toate întrucât îți asigură adevărata fericire. Dacă vrei să duci o viață plină de satisfacții, trebuie să înveți să dăruiești. Majoritatea oamenilor tratează orice aspect alt vieții într-un mod mult prea egoist, ceea ce nu le va aduce cu adevărat fericire. Egoismul atrage după sine, inevitabil, multă nemulțumire și frustrare. Este foarte ușor să ceri în permanență, însă este mult mai greu să oferi. Marea problemă în viață este că oamenii vor doar să primească. Trebuie să înveți că ordinea firească a lucrurilor este exact invers: mai întâi trebuie să oferi, apoi vine și răsplata. La fel se întâmplă și într-un cuplu; dacă fiecare așteaptă doar să primească de la celălalt, relația nu poate fi una temeinică. Când începi să ți socoteala cu cine a dăruit mai mult, relația se încheie repede. Secretul, în orice tip de relație, este să dăruiești mai întâi tu și să continui să dăruiești fără să te oprești. Dacă te vei oprini în a dărui aștepâd să primești ceva în schimb, jocul se termină.

Poți câștiga o mulțime de bani în viața sau poți conduce foarte mulți oameni, dar dacă vei face totul doar pentru tine, fără a dărui dragoste, fără a-ți ajuta semenii, nu vei fi un om cu adevărat realizat; nu vei fi cu adevărat puternic. Dacă vei ajunge singur în ”vârful muntelui de succes”, probabil te vei arunca de acolo”!

cristian

 

 


 

Pentru înscriere la cursurile de dezvoltare personala ”Mind4You” completati formalul de mai jos!

  Nume

  Prenume

  Orasul in care locuiti

  Varsta

  Profesia

  Adresa de email

  Telefon

  Ati mai participat la alte cursuri de dezvoltare personala (Da/Nu)

  Care sunt ultimile studii pe care le-ati absolvit:
  LiceuFacultatePostuniversitareDoctorale

   

   

   

   

   

  Views – 5340

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.