MANIFESTAREA PUTERII SUBCONȘTIENTULUI. Primim ceea ce gândim!

Deși pare o afirmație pur simplistă, studiile recente din domeniul neuro-științei demonstrează că subconștientul funcționează exact așa, adică: ”primim ceea ce gândim și nu neapărat ceea ce ne dorim”. În termeni populari, expresia de mai sus poate fi transpusă astfel: ”de ceea ce ți-e frică, nu scapi!”

Dar cum și de ce se întâmplă asta, îți voi explica în cele ce urmează.

Noi, oamenii, suntem în primul rând ființe emoționale care gândesc și, majoritatea dintre noi, avem nevoie de o alfabetizare emoțională, adică de o înțelegere mai bună a emoțiilor și tot ceea ce reprezintă ele: concepte, idei, logica emoțiilor, energia emoțiilor și mai ales relația lor cu gândurile.

Există o interdependență între gânduri și emoții, iar acestea conlucrează într-o sinergie perfectă.

Este important de știut că acele gânduri care se repetă în mintea noastră, devin gânduri dominante, prind forță, energie și astfel generează emoții.

Aceste gânduri dominante transmit semnale către o anumită zonă a creierului, intitulată sistem reticular de activare (SRA), care funcționează ca o barieră pentru creierul nostru, prin faptul că filtrează informația ce ajunge în ”subconștient”.

Îți dai seama ce chinuitor ar fi să fii în permanență conștient de toate informațiile nesemnificative din jurul tău: sunete, cuvinte, imagini (spre exemplu să percepi conștient sunetul fiecărei păsări ce trece pe lângă tine, imaginea completă, detaliată a fiecărui loc pe lângă care trece sau cuvintele fiecărei persoane pe lângă care treci)

SRA se află la granița dintre creier și coloana vertebrală și are rolul important de ”paznic al subconștientului”; practic de scapă de toate informațiile neimportante pentru tine, astfel ca acestea sa nu-ți tulbure mintea și să te poți focusa pe ceea ce dorești. El dorește să funcționezi într-o manieră cât mai economicoasă din punct de vedere al energiei depuse pentru ”a gândi”. Acesta este și motivul pentru care foarte multe lucruri le executăm în mod automat, inconștient, dezvoltând anumite obiceiuri și o anumită zonă de confort.

SRA îți selectează din multitudinea de informații care îți parvin prin cele 5 simțuri, doar pe cele care îți sunt necesare și relevante pentru noi.

Cu siguranță că te vei întreba cum selectează SRA informația relevanta pentru noi, sau ce stă la baza acestei selecții. Ei bine, răspunsul este simplu: SRA filtrează informația ce provine din cele 5 simțuri pe baza gândurilor dominante.

Practic, aceste gânduri dominante creează imaginea despre noi înșine, felul în care ne percepem pe noi înșine într-un anume context. Dacă ale tale gânduri dominante despre tine sunt pozitive, în sensul că ai o imagine bună despre tine, ești plin de încredere și optimism creierul de va ajuta în direcția asta, iar experiențele tale de viață vor fi unele pozitive, favorabile, pline de succes și de realizări. În schimb, dacă ale tale gânduri dominante sunt negative, adică ai o imagine nefavorabilă despre tine, ești lipsit de încredere și pesimist, creierul te va ”ajuta” să atragi către tine experiențe de viață neplăcute, negative, nedorite.

Acest lucru se întâmplă din datorită sau din cauza faptului că SRA va lăsa să-ți pătrundă în subconștient informația corespunzătoare gândurilor tale dominante și va filtra restul informației.

Dacă ale tale gânduri dominante sunt focusate pe aspecte negative (sub orice formă), SRA va permită să-ți pătrundă în subconștient doar acele gânduri negative, lăsând la ușa subconștientului gândurile pozitive care ți-ar putea înfrumuseța experiențele vieții.

La fel și invers. Dacă ale tale gânduri dominante sunt focusate către succes, încredere în tine, reușită, optimism, atunci SRA va lasă să pătrundă în subconștient informații similare, întrucât vei „rezona” cu acele informații (emoții, gânduri etc).

De aceea este foarte important să fim atenți la gândurile noastre dominante, întrucât, așa cum am precizat la început, atragem în subconștient exact „ceea gândim și nu neapărat ceea ce ne dorim”,

Acum că ai aflat explicația pentru care ”atragi în viața ta experiențele la care te gândești în mod constant și nu cele pe care de fapt ți le dorești”, trebuie să știi, de asemenea, că ai posibilitatea să-ți schimbi oricând viața, experiențele pe care le trăiești și mai ales imaginea despre tine, prin modificarea gândurilor dominante.

Este important să știi că aceste gânduri dominante pot fi programate. Cum pot fi ele programate? Foarte simplu: prin repetare!

Repetarea este mama învățăturii, este o zicală veche. Astfel, prin repetarea cu o frecvență suficient de mare a unor imagini, gânduri, emoții, trăiri (pozitive!!!), acestea devin, în timp, gânduri dominante și astfel vor constitui noul sistem care va sta la baza de filtrare a SRA-ului.

Cu cât vei repeta mai des imaginile, gândurile și emoțiile pe care ți le dorești, cu atât ele vor deveni mai rapid gânduri dominante și vor atrage, la rândul lor, gânduri similare, astfel că la un moment dat vei constata cu mare bucurie că și experiențele tale de viață se vor schimba, conform dorințelor tale!

DACĂ AI NEVOIE DE AJUTOR ÎN SCHIMBAREA GÂNDURILOR DOMINANTE, PENTRU A-ȚI SETA SUBCONSTIENTUL CĂTRE SUCCES NE POTI CONTACTA COMPLETȚND FORMULARUL DE MAI JOS:

  Nume

  Prenume

  Varsta

  Profesia

  Adresa de email

  Telefon

  Views – 1551

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.