Eliberați-vă de teamă

TeamaOamenii nu se nasc decât cu două feluri de temeri (frici): teama de înălțime (de cădere) și teama de zgomot. Restul temerilor sunt dobândite pe parcursul vieții, mai ales în copilărie. Frica face parte din instinctul de conservare. Frica patologică este, în schimb, foarte periculoasă și reprezintă rezultatul gândurilor negre, al oboselii și/sau al imaginației necontrolate. Frica reprezintă un gând negativ care apare în minte când imaginația scapă de sub control. Înlocuiți acest gând prin idei realiste și constructive.

Frica este cel mai mare inamic al omului; ea stă la originea eșecurilor, a bolilor și a relațiilor nearmonioase dintre oameni, dar poate fi învinsă prin iubire, căci iubirea ne pune în rezonanță cu energiile pozitive din univers.

Acum, când știți că subconștientul reacționează promt la orice sugestie și vă poate împlini orice dorință, puteți elimina orice angoasă și obsesie, cultivând cu perseverență exact opusul ei. Nu uitați că iubirea alungă întotdeauna teama.

 

Există mai multe modalități de a scăpa de teama

Voi prezenta mai jos cîteva dintre acestea:

1) Faceți chiar lucrul de care vă este teamă cel mai mult. Frica va dispărea instantaneu. Spre exemplu dacă aveți teama de apă, învățați să înotați. Imaginați-vă că vă jucați veseli și liberi prin apă. Inchipuiți-vă că apa vă înconjoară cu prospețimea și răcoarea ei. Imaginați-vă apa ca pe ceva plăcut și benefic. Dacă teama dvs este de spații închise, precum lift, săli de conferințe sau orice alt spațiu închis, imaginați-vă că va aflași exact în locul care vă crează teama. Încercați să vedeți partea pozitivă, utilă, plăcută a ceea ce vă crează teamă; puneți-o într-o lumină favorabilă; astfel, dacă aveți teamă de lift, imaginați-vă cât de relaxați și calmi vă simțiți atunci când urcați 10 etaje cu liftul, în locul oboselii dată de accesul pe scări. Încercați să mergeți cu liftul, la început câte un etaj, apoi din ce în ce mai mult. Subconștientul dvs are nevoie de timp să se obișnuiască cu noua idee ( de a merge cu liftul)!

2) Neutraliza-ți sugestiile de teamă adoptând idei opuse lor. Dacă vă temeți de eșec, concentrați-vă asupra ideii de reușită. dacă vă temeți de boală, concentrați-vă pe ideea de sănătate. Sugetionați-vă subconștientul cu formule de genul: ”Sun curajos, echilibrat și calm”! Repetați-vă mereu în minte ideea: ”Îmi stăpânesc perfect teama”!

3) Priviți-vă teama în față, analizați-o pe toate părțile din punct de vedere rațional și cel mai important lucru ”faceți haz de aceasta, învăța-ți să râdeți de spaimele dvs.”.

4) Nu uitați că nimic din exterior nu vă poate perturba fără acordul dvs., fără ca dvs. înșivă să permiteți acest lucru. Sugestiile, minciunile și aluziile celorlalți nu pot avea putere asupra dvs. dacă nu permiteți acest lucru și cu atât mai puțin dacă vă orientați în permanență asupra a ceea ce este bun și divin!

Perseverați și veți reuși!

 

Cristian

 


 

 

Pentru înscriere la cursurile de dezvoltare personala ”Mind4You” completati formalul de mai jos!

  Nume

  Prenume

  Orasul in care locuiti

  Varsta

  Profesia

  Adresa de email

  Telefon

  Ati mai participat la alte cursuri de dezvoltare personala (Da/Nu)

  Care sunt ultimile studii pe care le-ati absolvit:
  LiceuFacultatePostuniversitareDoctorale

   

   

   

  Views – 5268

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.