Cum se calculeaza greutatea ideala?

greutatea idealaMultă lume se întreabă cum se calculează greutatea ideala. Pentru a răspunde la această întrebare trebuie să spunem că pentru a stabili greutatea ideala trebuie să luăm în calcul 3 factori și anume: vârsta, înălțimea și constituția. Nu putem stabili greutatea ideala doar în funcție de vârstă sau de înălțime. Foarte importantă este și constituția unei persoane. Astfel, există persoane cu o constituție mică (sistemul osos mic), medie și mare.

Prin urmare, dacă dorim să aflăm care trebuie să fie greutatea optima, trebuie să ținem cont de vârstă, înălțime și constituție și astfel putem calcula un indice de masă corporală care ne spune cât din greutatea actuală reprezintă oase și mușchi și cât este grăsime.

Pentru a ajunge la greutatea ideala și pentru a avea o sănătate optimă, grăsimea corporală nu trebuie să depășească 20% la bărbați și 30% la femei din numărul total de kg. Aceasta înseamnă ca minim 80% din greutatea totală a unui bărbat trebuie să fie formată din oase și mușchi, iar la femei procentul trebuie să fie de minim 70%.

Cum se calculeaza greutatea ideala?

Mai jos găsiți un tabel care prezintă greutatea optimă în funcție de înălțime și constituție.

Tabel greutate ideala

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru a stabili greutatea ideala vă puteți raporta la tabelul de mai sus, luând în calcul și vârsta. Astfel că persoanele cu vârsta până în 35 de ani vor considera greutatea ideala cea menționată spre începutul intervalului, iar persoanele trecute de 35 ani vor considera greutatea iedală cea menționată spre sfârșitul intervalului.

Spre exemplu, pentru o femeie cu o înălțime de 165 și o constituție medie (normală) greutatea ideala va fi de 53 – 55 kg, dacă are vârsta sub 35 de ani și de 56 – 59 kg dacă are vârsta peste 35 de ani.

Pentru un bărbat cu o înălțime de 175 și o constituție medie (normală) greutatea ideala va fi de 65 – 68 kg, dacă are vârsta sub 35 de ani și de 69 – 71 kg dacă are vârsta peste 35 de ani.

cristian

 


 

Pentru înscriere la cursurile de dezvoltare personala ”Mind4You” completati formalul de mai jos!

  Nume

  Prenume

  Varsta

  Profesia

  Adresa de email

  Telefon

   

   

   

   

  Views – 9355

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.