Cum sa ne rugam? Rugaciunea corecta!

rugaciuneaAm constatat dese ori că foarte multă lume nu înțelege corect sensul rugăciunii. Multe persoane au impresia (greșită) că dacă dau bani la biserică să se roage preoții în locul lor, vor scăpa de probleme și greutăți. Trebuie să vă spun că nimic nu poate înlocui rugaciunea personală, directă, către Dumnezeu (divinitate). S-a ajuns, ca din ignoranță și lene, să se considere că în viață se poate obține totul cu bani, inclusiv posibilitatea de a se ruga altcineva în locul nostru la Dumnezeu. Acest lucru este total greșit întrucât nimeni nu se poate ruga în locul nostru (sau mai corect spus, nu este suficient!), întrucât Dumnezeu așteaptă ca fiecare dintre noi să se implice personal, pentru a obține rezultate, adică fiecare dintre noi trebuie să se roage individual și să creadă!

Legătura cu divinitatea este una directă și în ambele sensuri, atât de la noi către Dumnezeu, cât și invers de la Dumnezeu către noi, întrucât noi ne rugăm, cerem de la Dumnezeu, iar Dumnezeu ne oferă ceea ce avem nevoie, proporțional cu încrederea pe care o avem în Dumnezeu!

Rolul preoților este de a îndepărta omul de latura sa materială și de a-l apropia de cea spirituală, însă, cum “misiunea” preoților a degenerat, devenind doar o simplă “meserie”, unii dintre aceștia nu reușesc decât o apropiere parțială a omului de Transcedent (Dumnezeu), dar, în schimb, o totală apropiere a Bisericii de “material, de laic, de profan!!! Frecvențele cazuri de homosexualitate, pedofilie și opulență cu care se afisează în public slujitorii bisericii (unii dintre ei) vorbesc de la sine….prin urmare: urmați-vă calea, instinctul și credința și nu uitați că, cu preoți sau fără preoți, relația noastră cu divinitatea este una directă, personală, iar rugaciunea poate fi practicată oriunde, important este să o efectuăm corect.

Nu trebuie să uitați nici o clipă că Dumnezeu se află la poarta inimii voastre și, așa cum spunea N. Steinhard: “nu vă întreabă dacă sunteți vrednici să-l primiți, ci dacă sunteți liberi, adică dacă aveți credință” !!!

 

Rugaciunea corecta!

Trebuie să știm că o rugaciune corecta conține patru elemente constitutive și anume: slava adusă Lui Dumnezeu, mulțumirea pentru binefacerile pe care ni le-a dat, cererea (dorința noatră) pe care o adresăm Lui Dumnezeu și ascultarea, momentul cel mai important al rugaciunii, întrucât este momentul în care Dumnezeu ne răspunde.

Marele nostru filosof creștin. Nicolae Steinhard, critică obiceiul de a folosi textele rugaciunilor clasice, gata formulate, întrucât aceasta este o dovadă de formalism și nesinceritate. În opinia sa, sinceră este numai rugaciunea ce vine din cuget și inimă, și nu textul gata formulat pe care-l citim ca pe o carte. Nicolae Steinhard consideră că cel mai adecvat mod de a ne ruga este respectând următorii pași:

    1. Recitarea rugaciunilor clasice pentru a intra în atmosfera de linisșe și reculegere;
    2. Rugaciunea proprie ce trebuie să conțină slăvirea, mulțumirea și cererea;
    3. Ascultarea, momentul cel mai important al rugaciunii în care trebuie să fim atenți la răspunsurile pe care le primim.

Dacă vrei să fii primul care primește acrticolele noastre, abonează-te competând formularul de mai jos:

    Numele (obligatoriu)

    Adresa de email (obligatoriu)

     


     

    Pentru înscriere la cursurile de dezvoltare personala ”Mind4You” completati formalul de mai jos!

      Nume

      Prenume

      Varsta

      Profesia

      Adresa de email

      Telefon

       


       

      Articole recomandate:

       

      Views – 14433

      Un comentariu

      1. Ping la Ana Ionuta macsut:

        Rugaciunea

      Lasă un răspuns

      Adresa ta de email nu va fi publicată.

      Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.