Cum să obținem rezultate sigure! Cum să avem succes!

SuccesÎntr-un articol precedent vorbeam despre formarea convingerilor. În acel articol am prezentat cele cinci modalități (surse) prin care ne formăm convingerile (credințele). În articolul de azi vă voi detalia câteva convingeri pe care ar fi bine să ni le dezvoltăm, acestea fiind extrem de utile pentru a avea succes în ceea ce ne propunem. Cu siguranță că nu sunt singurele, fiecare dintre voi poate descoperi și alte convingeri care-i pot fi utile, însă pe cele detaliate de mine în acest articol le puteți considera ca punct de plecare. Acestea au funcționat la alții și mai mult ca sigur că vă vor ajuta și pe voi.

Convingeri care ne conduc către succes

1 Totul se întâmplă dintr-un motiv și cu un scop și ne este de folos. Oamenii care reușesc în viață, oamenii de succes gândesc în acest fel. Ei consideră că totul se petrece dintr-un motiv anume și acesta este în avantajul lor. Fiecare lucru potrivnic este considerat un beneficiu și este tratat ca atare. Din fiecare nereușită avem de învățat câte ceva. Trebuie să vedem mereu partea plină a paharului și astfel vom înainta către succes. Gândiți-vă care sunt așteptările dvs referitoare la lucrurile pe care vi le doriți sau la țelurile pe care le aveți în viață. Vă așteptați, în general, ca lucrurile să iasă bine sau să iasă prost? Vă concentrați asupra laturii pozitive a situațiilor sau asupra celei negative? Vedeți viitorul în roz sau mai degrabă sumbru? Prima fază este să vă identificați convingerile pe care le aveți sub acest aspect. Al doilea pas este să vă modificați aceste convingeri dacă ele nu vă sunt de folos, încercând să priviți mereu partea plină a paharului și să înțelegeți că atunci când eșuați în ceva nu este un capăt de țară. Acest lucru se întâmplă dintr-un motiv și cu un scop și ne este este de folos. Din fiecare experiență trebuie să învățăm câte ceva. Doar așa putem tinde către succes.

 

2 A doua convingere pe care o au oamenii de succes este aceea că nu există eșec, există numai rezultate. Această convingere decurge oarecum din prima convingere și este la fel de importantă. Din păcate, cei mai mulți oameni din jurul nostru au fost educați și au crescut cu convingerea greșită că trebuie să se teamă de eșec. Cu toții, însă, am avut momente când ne-am dorit ceva dar am obținut cu totul altceva. Cu toții am picat la câte un examen, la câte un concurs, am suferit de pe urma unei relații amoroase care nu a mers sau am pus bazele unei afaceri din care s-a ales praful. Oamenii de succes nu văd nimic un eșec. Ei nu cunosc acest cuvânt și nu cred în el. Orice experiență trăită, bună sau mai puțin bună, pentru oamenii de succes înseamnă doar rezultate, progres și un pas înainte. Pasul înainte nu trebuie să fie neapărat în planul pe care ni-l imaginăm noi. Poate am avut un eșec din punct de vedere al unei relații amoroase, dar asta ne-a întărit și poate ne-a făcut mai bumi, urcând o treaptă în plan spiritual. Sau poate am avut o nerealizare sub aspect financiar, în sensul că am început o afacere care nu a mers, însă poate am scăpat de un mare stres care ne-ar fi creat mari probleme de sănătate; partea pozitivă din acest punct devedere este că nu ne-am irosit sănătatea; ne-am conservat și ne putem implica cu o energie dublă într-un alt proiect.

Haideți să vă dau un exemplu în acest sens din viața unei persoane extrem de cunoscute. Aceasta persoană, după cum singur mărturisea:

 • a eșuat în afaceri la vârsta de 21 de ani;
 • a fost învins în alegerile legislative la vârsta de 22 de ani;
 • a eșuat din nou în afaceri la vârsta de 24 de ani;
 • a fost doborât psihic de moartea iubitei lui la vârsta de 26 de ani;
 • a suferit o cădere nervoasă la vârsta de 27 de ani;
 • a pierdut în alegerile pentru Congres la vârsta de 34 de ani;
 • a pierdut din nou în alegerile pentru Congres la vârsta de 36 de ani;
 • a pierdut în alegerile pentru Senat la vârsta de 45 de ani;
 • a pierdut postul de vicepreședinte la vârsta de 47 de ani;
 • a pierdut în alegerile pentru Senat la vârsta de 49 de ani;
 • dar a fost ales președintele SUA la vârsta de 52 de ani;

Această persoană se numește Abraham Lincoln și a fost unul dintre cei mai cunoscuți prețedinți ai Statelor Unite, al cărui chip apare și azi pe bancnota de cinci dolari. Ar fi ajuns acesta vreodată președintele SUA dacă ar fi considerat eșecuri toate aceste nerealizări din viața sa? Mai mult ca sigur, că nu!

 

3. Orice s-ar întâmpla asumă-ți răspunderea este cea de-a treia convingere pe care o au oamenii de succes. Oamenii realizați înclină să creadă că orice s-ar întâmpla, fie că este bine, fie că nu, ei au generat acel lucru. Chiar dacă nu au generat acel lucru prin acțiunile lor directe, credința acestor oameni este că au făcut-o la nivel mental, al gândurilor; subconștientul lor a generat acest lucru. Cei care nu consideră că ei sunt autorii a ceea ce li se întâmplă, fie că este ceva pozitiv, fie că este ceva negativ, înseamnă că se lasă la voia întâmplării și nu își controlează ei viața, ci viața îi controlează pe ei; acest tip de persoane se comportă mai degrabă ca un obiect decât ca un subiect Asumarea răspunderii este una dintre cele mai importante măsuri ale puterii și ale maturității unei persoane. Prin asumarea răspunderii puteți schimba/influența rezultatul pe care îl veți obține. Asumarea răspunderii înseamnă, de fapt, preluarea controlului propriei vieți!

 

4. Nu este nevoie să înțelegeți totul pentru a putea folosi totul. Aceasta este o altă convinegere utilă pe care se bazează oamenii de succes. Aceștia consideră că nu trebuie să înțeleagă chiar totul despre un anume lucru pentru a-l putea folosi. Ei știu cum să folosească ceea ce este esențial fără a se împotmoli în toate amănuntele legate de acel lucru. Acești oameni au înțeles faptul că rațiunea, indiferent cât de ridicat este IQ-ul nostru, este totuși limitată; nu putem și nici nu este nevoie să înțelegem totul pentru a obține rezultate și pentru a avea succes. Din acest motiv este necesar ca uneori să acționăm din instict, lăsându-ne conduși de intuiție. De foarte multe ori amănuntele și detaliile care ne preocupă la un anume lucru nu fac decât să ne țină blocați, să ne împotmolească; nu ne lasă să înaintăm către țelul nostru final. Oamenii de succes nu sunt neapărat cei mai cunoscători, însă ei știu foarte bine să culeagă roadele și să obțină rezultate.

 

5. A cincea convingere și poate cea mai importantă este angajamentul. Nu poți avea reușite în viață fără angajament. Nu poate exista succes fără o implicare totală, profundă, fără un mare angajament în activitatea pe care o desfășori. Angajamentul și implicarea totală este o componentă importantă în orice domeniu. Acest lucru presupune să renunți la alte activități, să faci unele sacrificii pentru a-ți canaliza toată energia și o mare parte din timp în activitatea în care vrei sa ai succes.

 

6. Oamenii sunt marea noastră resurse. Oamenii de succes au un simț de echipă, simț al țelului comun și al unității. Ei știu să-i trateze pe ceilalți cu respect și bunăvoință considerând că rezultatele pozitive apar mai degrabă prin munca în echipa decât prin cea inviduală și sunt mai bune atunci când încercăm respectăm oamenii decât atunci când încercăm să-i manipulăm. Este adevărat, e mult mai ușor să vorbești despre ideea de a trata oamenii cu respect, fie că este vorba de familie, fie că vorbim de echipa cu care muncim; în schimb este mult mai dificil să faci acest lucru. A spune că tratezi oamenii cu respect și a o face cu adevărat nu este același lucru.

Cristian

 


 

Pentru înscriere la cursurile de dezvoltare personala ”Mind4You” completati formalul de mai jos!

  Nume

  Prenume

  Orasul in care locuiti

  Varsta

  Profesia

  Adresa de email

  Telefon

  Ati mai participat la alte cursuri de dezvoltare personala (Da/Nu)

  Care sunt ultimile studii pe care le-ati absolvit:
  LiceuFacultatePostuniversitareDoctorale

   


   

  Articole recomandate:

   

   

   

   

  Views – 4439

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.