Cum functioneaza subconstientul!

subconstientul

În articolul de azi aș dori să comentez și totodată să răspund la o întrebare primită de la mai mulți cititori referitor la subconstient. Intrebarea ce mi s-a adresat este: ”Cum poate deține subconstientul nostru soluțiile la toate problemele care ne frământă atât timp cât el nu diferențiază gândurile și emoțiile pozitive de cele negative?

 

Subconștientul (care poate fi asociat cu intuiția, transcedentul sau Dumnezeul din noi, cu însăși viața) are câteva funcții importante și anume:

 • este responsabil de funcționarea optimă a organismului nostru, respectiv controlează bătăile inimii, circulația sângelui, digestia, asigură eliminarea rezidurilor. Este responsabil de sănătatea noastră; atunci când suntem bolnavi, subconștientul este acela care face tot posbilul să redevenim sănătoși. Datorită forței sale uriașe, subconștientul este capabil să controleze toate procesele vitale, funcțiile corpului și poate da răspunsul corect la orice întrebare.
 • încearca să ducă la îndeplinire ( să materializeze) gândurile, conștiente sau inconștiente, care ne trec prin minte, proporțional cu intensitatea lor și cu credința pe care o asociem acelor gânduri.
 • se afllă într-o permanentă legătură cu universul/mediul înconjurător, și astfel, are acces la toate informațiile din jurul nostru. Prin intermediul său, noi comunicăm extrasenzorial cu lumea înconjuratoare, cu ceilalți oameni, și avem acces la orice informație și la orice gând care a fost emis în cândva în univers.

Cum functioneaza subconstientul?

Subconstientul nu face diferența între gânduri bune și gânduri rele, între emoții pozitive și emoții negative întrucât el nu comentează, nu judecă, nu face raționamente, ci doar încearcă să materielizeze acele gânduri și emoții care ne domină. Așa cum am văzut mai sus, aceasta este una din funcțiile sale, de a pune în aplicare gândurile care ne domină într-o anumită perioadă de timp, proporțional cu intensitatea acelor gânduri și cu credința asociată lor. De multe ori, credința nu mai este necesară. Atunci când gândurile sunt suficient de puternice, se repetă în minte (conștient sau nu) suficient de des și sunt însoțite de o emoție, subconștientul le poate pune în aplicare. De aceea se spune că noi ne scriem și ne proiectăm viitorul în funcție de ceea ce gândim (constient sau nu) în prezent. Aceasta înseamnă că fie ne dorim ceva și ne gândim cu intensitate la acel lucru, fie că nu dorim să se întâmple un anume lucru, însă ne gândim la acel lucru (de obicei din teamă sau din cauza faptului că nu ne controlăm gândurile și ele devin obsesii), indiferent ca obiectul gândurilor noastre are conotație pozitivă sau negativă, subconștientul nostru, preia acel gând (devenit gând forță prin repetarea lui) și încearcă sâ-l materializeze.

Acum știm că subconștientul nu diferențiază gândurile și emoțiile pozitive de cele negative, dar nuînțelegem cum functioneaza subconstientul,respectiv cum ne poate oferi subconstientul soluțiile la toate problemele care ne frământă.

Acest lucru este posibil datorită unei alte funcții pe care o deține subconstientul nostru, respectiv aceea de a se afla într-o permanentă legătură cu universul/mediul înconjurător, având astfel acces la toate informațiile din jurul nostru. Prin intermediul său, noi comunicăm extrasenzorial cu lumea înconjuratoare, cu ceilalți oameni, și avem acces la orice informație și la orice gând care a fost emis cândva în univers.

Atât timp cât subconstientul nostru are acces la orice informație și orice gând emis de cineva, este firesc că ne poate oferi raspunsurile si solutiile la problemele noastre. De aceea se spune că orice problemă are o rezolvare. Chiar dacă noi nu o cunoaștem, adică constientul nostru (rationalul, Eu-ul nostru, logica) nu poate găsi un răspuns, în mod cert acel răspuns există și este cunoscut de către subconstient, iar acesta încearcă în permanență să ne transmită informația de care avem nevoie.

Improtant este să fim capabili să decodificăm acea informație, adică să o percep corect, întrucât răspunsul și soluția venite de la subconstient pot apăreae veni sub orice foormă: gând, idee, eveniment etc. De aceea cea mai importantă capacitate pe care o poate avea cineva este să ajungă la performanța de a învăța să comunice cu propriul subconștient. Este foarte importantă relația dintre constient si subconstient, respectiv de a stii să ne ascultăm subconștientul întrucât prin intermediul, subconstientului putem spune că ne vorbeste însuși Dumnezeu (pentru cei care sunt religioși și cred în existența lui Dumnezeu), iar pentru cei agnostici putem spune că prin intermediul subconstientului primim informații de la Creator sau de la inteligența universală.

Astfel, deși subconstientul nu diferențează între gândurile și emoțiile pozitive și cele negative, acesta încercând să materializeze/să pună în aplicare gândurile dominante, la fel de bine, prin faptul că se află într-o permenentă legătură cu dvinitatea/universul/mediul înconjurător/oceanul de gânduri și informații în care trăim, subconstientul ne poate oferi soluția la orice problemă cu care ne confruntăm. Diferența între cei care obțin răspunsul și primesc soluțiile la problemele lor și cei care nu reușesc acest lucru este dată de credința fiecăruia, dar și de modul cum reușește fiecare să comunice cu propriul subconștient.

Cristian

 


 

Pentru înscriere la cursurile de dezvoltare personala ”Mind4You” completati formalul de mai jos!

  Nume

  Prenume

  Orasul in care locuiti

  Varsta

  Profesia

  Adresa de email

  Telefon

  Ati mai participat la alte cursuri de dezvoltare personala (Da/Nu)

  Care sunt ultimile studii pe care le-ati absolvit:
  LiceuFacultatePostuniversitareDoctorale

   


  Articole recomandate:

   

   

   

  Views – 9632

  Un comentariu

  1. Ping la matoescu luiza:

   vreau sa comunic cu subconstientul

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.