Ce este PSI? Ce sunt atacurile PSI?

Atac PSITermenul PSI este folosit pentru denumirea fenomenelor paranormale și a fost utilizat pentru prima dată în anul 1942 de către psihologul englez Robert Thouless. Acest termen este corelat cu a 23-a literă a alfabetului grecesc și se pronunță ”sai”. Totodată, PSI este și prima literă a cuvântului grecesc ”psyche” care înseamnă ”suflet” sau ”minte”. Thouless a ales acest termen pentru a denumi experiența paranormală, fără a se referi însă la originile lui sau la alte conotații pe care acestea le-ar putea avea.

Ce este PSI?

Cele mai cunoscute experiențe PSI sunt: conexiunile mentale directe (Telepatia), capacitatea de percepție a obiectelor sau a evenimentelor îndepărtate (Clarviziunea), percepția evenimentelor viitoare (Precogniția),  influențele directe ale minții asupra materiei (Psihokinezia) și capacitatea corpului uman de a percepe radiațiile electromagnetice (Radiestezia).

 PSI poate fi, de asemenea, aplicat și în cazul capacităților intuitive, al presimțirilor, al vindecării la distanță, poate implica puterea voinței sau senzația stranie de a fi fixat cu privirea.

Există cuvinte care denumesc experiențele PSI în toate limbile, ceea ce face ca acest termen să fie răspândit la mai multe popoare și culturi, acest lucru demonstrănd că fenomenele PSI există cu adevărat și că ele sunt fundamentale pentru experiența umană. Fenomenele PSI au fost menționate de oameni din toate civilizațiile, pe tot parcursul istoriei, în toate epocile și în toate culturile.

 

 Ce sunt atacurile PSI?

 Atacurile PSI reprezintă atacuri bine orientate, conștiente – din partea unor oameni care doresc să facă rău (antrenați sau nu în acest scop) sau inconștiente – din partea unor persoane care gândesc negativ și transmit gânduri negative fără să aibă intenția de a face neapărat rău cuiva. De asemenea, atacurile PSI pot fi produse și de aparate (radionice), nu doar de oameni. Atacurile PSI pot fi directe sau indirecte, pot fi îndreptate asupra unei persoane sau asupra unei colectivități.

După cum se cunoaște deja, Universul în care trăim este impregnat de particule de energie, provenite de la diversele surse de lumină (soare). Soarele sistemului nostru solar s-a format acum 5 miliarde de ani și se află la jumătatea vieții sale (durata sa de viața fiind de aproximativ 11 mld ani). În toată această perioadă de timp, soarele a acumulat energie cosmică, pe care o răspândește acum în tot sistemul nostru solar.

Orice corp și obiect are propriul câmp energetic (denumit ”aură”), care conține o sumedenie de elemente, unele dintre ele sunt cunoscute, iar altele nu au fost încă descoperite. Câmpul energetic (aura) se poate fotografia, măsura și poate fi vazută în infraroșu.

Particulele din univers, inclusiv cele aflate în jurul nostru se află într-o permanentă mișcare. Conform legilor fizicii, aceste particule vibrează, se atrag, se resping sau/și se transformă în diferite tipuri de energie. Particulele energetice sunt incărcate informațional; de asemenea, ele pătrund atât în corpul nostru energetic cât și în cel fizic și, odată cu ele, pătrunde și informația pe care acestea o conține. Astfel, creierul nostru captează informație din univers (prin intermediul subconștientului) și o prelucrează (la nivelul mentalului conștient), transformând-o în imagini, gânduri, idei, fapte.

În ceea ce privește câmpul energetic, este important de știut că acesta ”lasă urme” peste tot. Impregnăm cu energie tot ceea ce atingem fizic (obiecte), de asemenea persoanele cu care interacționăm mental prin gândurile pe care le emitem, precum și locurile prin care trecem (am trecut); chiar și fotografiile sunt, în fapt, o urmă de energie. De asemenea, fiecare spațiu locuit (casă, apartament etc.) este încărcat energetic și informațional cu energia celor care au locuit sau locuiesc in respectivul spațiu. De aceea, este recomandat ca atunci când ne mutăm într-o altă casă/apartament, ce a mai fost locuită de altcineva înaintea noastră, să o eliberăm energetic și informațional prin curățare fizică (zugravire, spălare) și spirituală (șfeștanie).

Simțim de multe ori faptul că unele obiecte, locuri sau persoane ne fac bine și ne transmit energii pozitive iar altele, nu. Toate aceste fenomene se petrec la nivel energetic, și le percepem prin intermediul subconstientului.

Cunoaștem faptul că energiile de același tip se atrag și cresc în intensitate, mai concret spus, gâdurile de aceeași polaritate și frecvență (pozitivă sau negativă) se atrag și își măresc forța/intensitatea. Se mai știe faptul că tot ce înseamnă gânduri pozitive (de iubire, bucurie, bună dispoziție, pace) vindecă corpul fizic și echilibrează psihicul, menține în parametri optimi structura câmpului energetic (aurei), vibrează la un nivel înalt și crește nivelul de spiritualitate al celui ce le emite.

În schimb, gândurile negative (invidia, răutatea, mânia, gelozia, blestemele, bârfele, nemulțumirile, supărările) au o frecvență joasă, dezechilibrează planul psihic și energetic, ceea ce, în timp, duce și la îmbolnăvirea corpului fizic.

 

Cum resimțim atacurile PSI?

Atacurile PSI, la nivel psihic și energetic, provoacă dezechilibre pe toate planurile, respectiv: poate duce la îmbolnăvirea unor organe sau la acutizarea unor afecțiuni deja existente (cronice), poate schimba comportamentul, starea psihică și emoțională a unei persoane, poate duce la un disconfort general.

Persoana care este ținta unor atacuri PSI poate simți din senin o vitalitate scăzută, gânduri negative sau chiar obsesive, necontrolate, o dispoziție sau o stare proastă, stare de rău, de nervozitate, iritabilitate, dureri acute în anumite zone ale corpului (de obicei în zona capului), iar pe termen lung aceste stări pot duce chiar la o moarte subită.

 

Cum ne protejam de atacurile PSI?

 În zilele noastre, lupta fizică nu mai este ”la modă”, ea este practicată doar de cei puțin evoluați. Oamenii superiori (ma refer aici superior din punct de vdere informațional/al cunoașterii și nu din punct de vedere spiritual!!) nu mai lovesc fizic, ci la nivel mental, prin atacuri energetice de tip PSI. Atacurile de tip PSI asupra semenilor noștri se datorează gândurilor și sentimentelor noastre de ură, invidie, răzbunare, răutate, fiind un atac asupra Creației însăși. Din punct de vedere religios, este considerat un mare păcat să transmiți gânduri negative aproapelui tău sau să intervi asupra liberului său arbitru.

Cea mai bună metodă de a ne proteja împotriva atacurilor de tip PSI este iubirea. Iubirea este sentimentul superior care ne poate apără de orice rău, la orice nivel ne-ar fi transmis. Isus ne-a arătat ca, prin iubire, omul poate atinge cele mai înalte culmi, iar sfinții părinți ne-au arătat că prin curățire spirituală, prin smerenie și sfințenie, omul nu poate fi atins de nici un rău.

Iubirea adevărată, pură este, însă, o trăire destul de greu de atins. În general, oamenii nu se iubesc între ei, în cel mai bun caz se respectă sau, dacă vorbim de dragostea față de sexul opus, pot avea pasiuni sau chiar obsesii. Puțini sunt, însă, cei care cunosc dragostea adevărată, pură, necondiționată, neinteresată și care nu provine din lipsa încrederii în sine, din teama (de a nu rămâne singur, de a nu fi părăsit) sau dintr-un atașament obsesiv (de tip bolnăvicios).

 Prin urmare cea mai sigură cale de a ne proteja de atacurile energetice de tip PSI este să încercăm să urcăm pe calea evoluției spirituale.

Alte modalități de protecție împotriva atacurilor PSI sunt rugăciunile către Dumnezeu (vezi articolul ”Rugăciunea corecta”), precum și participarea la slujbele religioase de dezlegare sau la sfintele liturghii, spovedania, postul, împărtășania, miruirea precum și stropirea cu aghiazmă a spațiilor în care ne desfășurăm activitatea.

De asemenea, autosugestionarea pozitivă, exercițiile de meditație, precum și gândirea pozitivă ne crează, o protecție împotriva atacurilor de tip PSI.

Este bine de știut și faptul că oamenii superstițioși sunt mai expuși atacurilor de tip PSI, întru-cât au un mental mai slab. Trebuie să știm că nu există nimic în afara de ceea ce credem noi că există; nici o superstiție nu există în realitate decât prin forța credinței noatre în ceea ce presupune superstiția respectivă. Noi suntem cei care dăm putere superstițiilor! Spre exemplu, nu faptul că ”o pisică care ți-a tăiat calea” face ca ceva să meargă prost, ci tocmai faptul că tu ai în minte această credință, idee. Cu cât crezi mai mult în superstiția respectivă, cu atât ea capătă forță, pătrunde în subconștient, care nu face decât să-ți ducă la îndeplinire propria credință (în fapt, propriul gând).

În general oamenii supersticioși fac parte din categoria persoanelor mai puțin informate și cu un nivel al cunoașterii mai redus; din păcate, această categorie de persoane sunt cele mai ușor de manipulat. De aceea este recomandat ca fiecare persoană să-și îmbunătățească, în permanență, nivelul de cunoaștere: să citească, să se informeze, să studieze informația din mai multe surse, să fie deschis la dialog și să asculte și alte opinii, chiar dacă nu este, neapărat, de acord cu ele și, cel mai important – să treacă totul prin filtrul propriei minți.

Acesta este și scopul principal al articolelor noastre: să informeze și să determine oamenii să gândească cu propria minte, fără a se lăsa manipulați de oameni, doctrine, idei sau metode care promit ”marea cu sarea”!

Voi continua acest articol cu descrierea mai pe larg a formelor PSI, respectiv:

 • conexiunile mentale directe (telepatia),
 • capacitatea de percepție a obiectelor sau a evenimentelor îndepărtate (clarviziunea),
 • percepția evenimentelor viitoare (precogniția),
 • influențele directe ale minții asupra materiei (psihokinezia)
 • capacitatea corpului uman de a percepe radiațiile electromagnetice (radiestezia).

Cristian

 


 

Pentru înscriere la cursurile de dezvoltare personala ”Mind4You” completati formalul de mai jos!

  Nume

  Prenume

  Varsta

  Profesia

  Adresa de email

  Telefon

   


   

  Articole recomandate:

  Views – 16887

  2 Comments

  1. Ping la DAN LUPESCU:

   Bună dimineaţa. Vă mulţumesc din inimă pt toate studiile Dv pe care mi le-aţi trimis. La rândul meu, le redirecţionez unui grup de prieteni, amici, cunoştinţe. Aştept în continuare, cu interes maxim, creaţiile Domniei Voastre. Doamne, ajută-ne !!!

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.