Arta de a iubi

Arta de a iubi În lumea modernă de azi, o lume exclusiv materială, o lume a vitezei, a stresului și a parteneriatelor de scurtă durată, puțină lume mai prețuiește dragostea fizică, așa cum o făceau chinezii încă din antichitate. Astăzi, toată lumea vorbește despre ”sex”, însă tot mai puține persoane cunosc faptul că ” a face dragoste” este o artă și este ceva mult diferit de ”a face sex”. Încă din timpuri străvechi, chinezii considerau iubirea fizică o artă… arta de a iubi! De aici s-a dezvoltat o întreagă filosofie a iubirii fizice, denumită ”Tao – arta de a iubi ”!

 

De mai bine de două mii de ani, medicii chinezi taoiști scriau cărți explicite despre dragoste și sexualitate. Aceștia considerau raporturile sexuale necesare pentru sănătatea mentală și fizică atât a bărbatului cât și a femeii dar și pentru bunastarea lor. Dobândind această filosofie, ei insistau asupra importanței științei și priceperii în dragoste. Atât literatura cât și arta își dădeau concursul, ilustrând și explicând tehnici de a ”face dragoste”. Pentru medicii taoiști, a face dragoste ține de ordinea naturală și firească a lucrurilor iar contactele sexuale nu erau doar plăcute, ci erau considerate ca fiind izvor de sănătate și longevitate. Însă, concepția chinezilor despre a face dragoste era cu totul diferit despre ceea ce înțeleg oamenii în ziua de azi despre ”sex”.

 

Arta de a iubi

Chinezii spunea, într-un mod mai plastic, că bărbații vor dobândi ” arta de a iubi ” atunci când vor ”reuși să înțeleagă că preludiul nu este direct proporțional, dar mai ales strâns legat de cantitatea de alcool ingerată, și mai ales cei care vor reuși să spună că oamenii fac dragoste, iar animalele se înmulțesc”.

Chinezii considerau actul sexual ca o parte a ordinii naturii; el nu era asociat niciodată cu un păcat sau culpabilitate morală, astfel încât prin absența aproape totală a represiunii și reținerii, viața sexuală a chinezilor antici era o viață sănătoasă, lipsită de anomalii patologice și de aberații care se întâlnesc atât de des în celelalte culturi vechi.

Cei care vor dobândi ” arta de a iubi ” vor înțelege faptul că dragostea si sexualitatea nu pot fi separate. Dragostea fără plăcerea simțurilor este frustrantă, nesănătoasă și e lipsită de armonia esențială dintre Yin și Yang (cele două concepte fundamentale din filozofia și cultura chineză; Yin desemnând femininul și Yang masculinul), care confera vieții calm și sănătate. Pe de altă parte, raporturile sexuale în care dragostea este absentă duc la o simplă funcție biologică și nu ne vom apropia de acea liniște și echilibru emoțional, de care toți avem nevoie. Raporturile sexuale și orgasmul pot constitui ele însele plăceri apreciabile, dar nu este același lucru cu extazul la care se poate ajunge îmbinând dragostea față de partener cu cea a plăcerii fizice.

Unele femei, pot ajunge, la orgasm și prin simplul act sexual, însă nu vor beneficia de acea satisfacție profundă, ca atunci când beneficiază de caldura, comunicarea și emoția transmisă de partenerul iubit, și mai ales atunci când acesta cunoaște ”arta de a iubi” și va știi să-și satisfacă iubita.

Pentru ca ambii parteneri să beneficieze de armonia dintre Yin și Yang, un bărbat când face dragoste, nu trebuie să dea impresia că ”se masturbează într-un vagin”. Aceasta nu este dragoste, nu înseamnă arta de a iubi și nimeni nu va beneficia de un astfel de raport sexual.

Cum poate fi definită adevarata dragoste, adevarata voluptate amoroasă? Tot chinezii sunt cei care vin și ne explicitează într-un mod la fel de plastic: ”a face dragoste seamănă cu bucuria profundă pe care o trăiești atunci când savurezi întreaga înflorire a naturii într-o vale de munte, în luna mai”.

” Arta de a iubi ”, în concepția chineză, pare o metodă foarte diferită de aproape toate concepțiile occidentale în materie de sexualitate și tehnică amoroasă, întrucât se bazează pe principii pe care oamenii din lumea modernă de azi, o lume lipsită de armonie și răbdare, o lume în care totul se petrece cu repeziciune, le înțeleg mai greu. Aceste principii se referă la: controlul ejaculării, importanța orgasmului feminin, înțelegerea faptului că orgasmul masculin și ejacularea nu sunt unul și același lucru.

Niciunul dintre aceste principii nu sunt cunoscute și cu atât mai puțin aplicate de oamenii din ziua de azi, în care bărbații nu se gândesc decât la propria plăcere și de cele mai multe ori își lasă partenerele nesatisfăcute. În secolul vitezei în care trăim, cei mai mulți bărbați uită de preludiu, trec direct la sex, nu își controlează ejacularea, dând, de cele mai multe ori, impresia că ”se masturbează într-un vagin”. Femeile rămân astfel nesatisfăcute, de aici se adună frustrări, cu atât mai mult cu cât nici relația dintre parteneri nu este una de iubire sinceră, reală. Cele mai multe femei sunt frustrate de două ori, întrucât nu beneficiază nici de iubirea spirituală și nici de iubirea fizică, având parte doar de o partidă de sex, ”la repezeală” care lasă în urmă multe probleme emoționale.

Din acest motiv am dorit să abordez acest subiect sensibil, într-un mod cât mai deschis și sincer, astfel ca atât femeile, dar mai ales bărbații să înțeleagă că ”a face dragoste” este o artă ce nu e același lucru cu ”a face sex”.

 Balzac, marele scriitor francez, scria cu mai mult de un secol în urmă că femeia neexperimentată seamănă cu ”o maimuță care încearcă să cânte la vioară”, iar un bărbat neîndemânatic poate da unei femei impresia că ”se masturbează în vaginul unei femei”. În ziua de azi, mulți bărbați cărora le este rușine să se masturbeze singuri se folosesc de o femeie ca de un instrument de satisfacție sexuală, ceea ce nu este prea diferit de masturbație, cu singura diferență că fricțiunea rezultă din contactul cu organul feminin și că ejacularea se produce în vagin.

În aceste condiții, respectivele persoane au nevoie de a dobândi ” arta de a iubi ”. Trebuie să învețe că ”a face dragoste” presupune multă tandrețe, pasiune și un bun control al ejaculării. Toți bărbații adevărați știu ce înseamnă tandrețea. Fără tandrețe un bărbat devine neinteresant, întrucât mâinile sale explorează locuri sensibile la femei. Zonele erogene diferă de la femeie la femeie, de aceea un bărbat trebuie să aibe suficient de multă răbdare și să fie receptiv astfel încât să descopere care sunt acestea la femeia cu care face dragoste. De asemenea, la fel de neinteresant devine și bărbatul care nu are nu are un bun control al ejaculării și care nu poate să-și satisfacă partenera. Actul sexual nu este ceva pur mecanic, el reprezintă o experiență totală ce angrenează toate simțurile.

Vechii chinezi considerau, într-un mod metaforic, că ”a te culca cu o femeie este tot atât de periculos ca atunci când mergi de-a lungul unei prăpastii cu vârfuri ascuțite. Este ca și cum te-ai urca pe un cal în galop, atunci când hățurile sunt putrede, întrucât femeia se aprinde foarte greu, dar la fel de greu este de potolit”.

Cristian

 


 

Pentru înscriere la cursurile de dezvoltare personala ”Mind4You” completati formalul de mai jos!

  Nume

  Prenume

  Orasul in care locuiti

  Varsta

  Profesia

  Adresa de email

  Telefon

  Ati mai participat la alte cursuri de dezvoltare personala (Da/Nu)

  Care sunt ultimile studii pe care le-ati absolvit:
  LiceuFacultatePostuniversitareDoctorale

   


   

  Articole recomandate:

  Views – 7286

  Un comentariu

  1. Ping la Babaligea:

   Adevarat ,dar multi nu inteleg

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.