Altruism, dar nu epuizare și neglijența sinelui

Multe persoane sunt gata oricând să sară în ajutorul altora, să muncească până la epuizare sau să facă totul pentru a-i mulțumi și ajuta pe ceilalți. Dar, de cele mai multe ori, ei fac acest lucru neglijându-se pe sine, devenind, astfel, epuizați și obosiți.  Aceste persoane trebuie să înțeleagă ca în fața lui Dumnezeu fiecare ființă este importantă, însă, cea mai importantă rămâne propria ființă.  Fericirea noastră și starea de bună dispoziție trebuie pusă pe primul plan. Nu putem să-i ajutăm pe alții, atât timp cât ne vom neglija pe noi.

           Altruismul este bun, dar nu trebuie dus în extrem, până la neglijarea sinelui propriu sau la epuizare fizică.  Nu vom putea oferi ajutor celorlalți dacă vom fi sleiți de putere, obosiți și decepționați.

Cristian


” Calendarul Intelepciunii ” cuprinde un mesaj plin de înțelepciune pentru fiecare zi a anului! Incepeti ziua cu zâmbetul pe buze, cu un mesaj profund, plin de esență spirituală, la care să meditezi in momentele libere din timpul zilei si la care vei gasi singur raspunsul privind în interiorul tău. ”Calendarul Intelepciunii” poate fi, totodată, sursa ta de inspirație zilnică.


Pentru înscriere la cursurile de dezvoltare personala ”Mind4You” completati formalul de mai jos!

Va rugam sa completati corect adresa de email!

  Nume

  Prenume

  Varsta

  Profesia

  Adresa de email

  Telefon

  Views – 2068

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată.

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.