11 sfaturi pentru o viata mai buna

sfaturi-pentru-o-viata-sanatoasa Fiecare dintre noi ne dorim o viață mai bună, însă foarte puțini suntem dispuși să facem și câteva mici eforturi în acest sens. De multe ori, diferența între o viață de calitate și una nefericită o face dorința noastră de a fi sau nu dispuși a face câteva lucruri care, în esență, pot părea nesemnificative, însă luate cumulat, ele ne pot schimba viața și chiar destinul. Din acest motiv am pregatit 11 sfaturi pentru o viata mai buna.

Cele 11 sfaturi pentru o viata mai buna sunt următoarele:

 1. O oră de mișcare pe zi. Omul este în esență un ”animal” ce are nevoie de mișcare. Mișcarea regulată, însă la un nivel redus al efortului fizic, ne ajută să avem o sănătate optimă.
 2. Cel puțin doi litri de lichide este recomandat să consumăm zilnic pentru o bună funcționare a rinichilor și pentru a da posibilitatea organismului să elimine toxinele. Doi litri de lichide nu înseamnă neapărat doi litri de apă cum greșit recomandă unii, ci se referă la orice putem consuma în stare lichidă: apă, ceai, lapte, cafea, sucuri, supe, ciorbe etc!
 3. Trei fructe este bine să consumăm zilnic. Este recomandat ca ăn meniul fiecărei zile să avem incluse și fructe. Este bine ca acestea să fie consumate înainte de masa principală sau chiar între mese, întrucât fructele se digeră direct în intestin.
 4. Este bine cunoscut efectul terapeutic al plantelor, iar aceste pot fi consumate foarte bine sub formă de ceai. Mai ales în sezonul rece, este bine să consumăm 4 cești de ceai pe zi.
 5. Sunt recomandate 5 mese pe zi. După cum știm, majoritatea oamenilor au prostul obicei de a mânca rar și mult cantativ, încărcându-și inutil stomacul și îngeunând digestia, Ei bine, este recomandat exact opusul, aidcă să mâncăm puțin și des. Este bine să avem 5 mese pe zi din care 3 pot fi constituite din legume și fructe.
 6. Nu este bine să muncim mai mult de 6 h pe zi. Munca innobilează însă nu este recomandat să abuzăm de muncă. În special pentru cei care au muncă intelectuală, nu este bine să muncească mai mult de 6 h  pe zi, întrucât capacitatea de concentrare scade semnificativ peste cele 6 h și astfel, efortul devine inutil.
 7. Este bine să ne rugăm zilnic. 7 minute de rugăciune pe zi pot face minuni.
 8. Este bine să respectăm cele 8 ore de somn. Atât organismul, cât mai ales creierul au nevoie de refacere pentru a-și recăpăta energia și a putea fucnționa la parametrii optimi. Sunt bine cunsocute efectele negative ale privării de somn…de la depresii, lipsă de concentrare, epuizare și până la diverse boli organice. După cum se știe, în timpul somnului se reface și imunitatea organismului.
 9. Nouă minute de meditație zilnică, de introspecție sunt ideale pentru a ne reconecta cu noi înșine. Este foarte bine dacă am putea respecta zilnic cele câteva minute în care să fim ”noi” cu ”noi” și să ne amintim evenimentele importante din zi…să ne felicităm pentru lucrurile bune pe care le-am realizat și de care suntem mândri și să ne mustrăm pentru greșelile pe care le-am făcut, încercând să nu le mai repetăm.
 10. zece minute de râs pe zi pot face diferența între o persoană posomorâtă și mereu tristă și una plină de viață, cu zâmbetul pe buze, o persoană pe care toată lumea și-ar dori să o aibe în preajmă.
 11. Este recomandat să alocăm zilnic timp și pentru viața intimă. O viață intimă activă și regulată, lângă persoana potrivită poate alunga stresul din viața noastră. Evident că numărul de minute este unul orientativ, pot fi 10, 20 sau cîte doriți…cele 11 minute m-au inspirat din cartea lui Paulo Coelho!

Cristian

 

Daca ti a placut articolul ” 11 sfaturi pentru o viata mai buna ” lasa-ne un mesaj:

  Numele (obligatoriu)
  ]

  Adresa de email (obligatoriu)

  Subiectul

  Mesaj


  Pentru înscriere la cursurile de dezvoltare personala ”Mind4You” completati formalul de mai jos!

  Va rugam sa completati corect adresa de email!

   Nume

   Prenume

   Varsta

   Profesia

   Adresa de email

   Telefon

   Views – 4367

   Lasă un răspuns

   Adresa ta de email nu va fi publicată.

   Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.