Metoda tradiționala chineza de tratament pentru echilibrare energetica

Echilibrare energeticaPune-ți un cub de gheață de două ori pe zi în punctul situat deasupra cefei, la fel ca în imagine, și vei fi uimit de ceea ce se va întâmpla cu corpul tău!

Această practică tradițională chinezească de echilibrare energetica, efectuata in mod regulat, te va ajuta să-ți îmbunătățești sănătatea, starea de spirit, oferindu-ți, în același timp, un plus de energie.  

 

Medicina tradițională chineză se bazează pe ideea că energia (denumită ”Chi” sau ”Qi”) circulă prin corpul uman prin intermediul unor puncte bine determinate denumite meridiane. Bioenergeticienii și alți practicieni ai medicinei tradiționale chineze consideră că bolile fizice apar atunci când există anumite blocaje energetice, iar energia sau ”Qi-ul” nu mai circulă corect prin corpul nostru și astfel se creează un dezechilibru energetic. Din acest motiv, dacă prin anumite practici sau tratamente (bioenergie, acupunctura, presopunctura, masaj) vom debloca punctele energetice din corpul nostru, iar ”Qi-ul” va circula normal prin corpul nostru, atunci și organele interne vor funcționa corect.

Fiecare meridian din corpul nostru corespunde unui diferit organ intern. De asemenea, meridianele comunică cu anumite puncte situate în extremitățile corpului (picioare, mâini, cap), denumite puncte de presiune, care, atunci când sunt stimulate, acționează asupra unui anumit meridian deblocând energia din zona respectivă și astfel influențează în mod direct un anumit organ intern, îmbunătățându-i funcționarea.

 

Metoda pentru echilibrare energetica

Alături de mai cunoscutele practici chinezești, respectiv acupunctura, bioenergia sau presopunctura, o altă practică veche chinezească, constă în a-ți  plasa un cub de gheață într-un anume punct situat deasupra cefei. Această practică tradițională chinezească de echilibrare energetica,  mai puțin cunoscută în occident, te ajută să-ți îmbunătățești sănătatea, starea de spirit, oferindu-ți, în același timp, un plus de energie.

Punctul la care ne referim (după cum se poate observa și din imagine) este situat deasupra cefei, între tendoanele în partea din spate a gâtului, la baza craniului și partea superioară a gâtului, aproape de baza a liniei părului. În acupunctură, acest punct este denumit ”Feng Fu”.

Stimulând acest punct, vei obține o stare generală de bine. Cubul de gheață trebuie ținut în acel punct timp de 15-20 minute și poate fi fixat cu ajutorul unui bandaj sau a unei eșarfe. Senzația de rece vă poate creea o stare neplăcută timp de aproximativ 1 minut, însă după aceea veți simți un flux de căldură. Este bine să faceți acest exercițiu de 2 ori pe zi, în special dimineața și seara, înainte de culcare.

Conform medicinei chineze, această practică vă poate reface sau menține echilibrul energetic, psihologic și vă poate oferi un plus de energie. Practicat în mod constant, acest exercițiu vă poate ajuta la:

 • Îmbunătățirea calității somnului;
 • Îmbunătățirea sistemului digestiv;
 • Eliminarea răceli frecvente;
 • Estomparea durerii de cap, de dinți și durerile articulare;
 • Îmbunătățirea respirației;
 • Vindeca problemelor gastro-intestinale;
 • Ameliorarea tulburărilor tiroidiene;
 • Gestionarea tulburări menstruale;
 • Gestionarea stresului, oboselii și mai ales a depresiei.
 • Echilibrare energetica

Trebuie menționat că această metodă nu este recomandată dacă aveți un stimulator cardiac, sunteți gravidă, suferiți de epilepsie sau schizofrenie.

Cristian

 


 

Pentru înscriere la cursurile de dezvoltare personala ”Mind4You” completati formalul de mai jos!

  Nume

  Prenume

  Orasul in care locuiti

  Varsta

  Profesia

  Adresa de email

  Telefon

  Ati mai participat la alte cursuri de dezvoltare personala (Da/Nu)

  Care sunt ultimile studii pe care le-ati absolvit:
  LiceuFacultatePostuniversitareDoctorale

   

   

  Views – 8346

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.