Puterea subconstientului!

 

Puterea subconstientului este imensă. Subconstientul nu doarme niciodată, el este acela care vă dirijează acțiunile, vă ghidează intuiția, vă ajută să memorați anumite fapte și întâmplări ale vieții. De asemenea, subconstientul este responsabil de funcționarea optimă a organismului nostru, respectiv controlează bătăile inimii, circulația sângelui, digestia, asigură eliminarea rezidurilor. Este responsabil de sănătatea noastră; atunci când suntem bolnavi, subconștientul este acela care face tot posbilul să redevenim sănătoși.

Datorită forței sale uriașe, subconstientul este capabil să controleze toate procesele vitale, funcțiile corpului și poate da răspunsul corect la orice întrebare. Subconstientul nu doarme niciodată și nici nu se odihnește, fiind mereu activ. Prin puterea subconstientul vei deveni stapanul propriului tau destin!

El se află într-o permanentă legătură cu divinitatea, cu tot ceea ce se află în spațiul înconjurător, cu înregul univers. Este latura transcedentă a noastră, este Dumnezeul din noi. Prin intermediul subconstientului, Dumnezeu poate intra în fiecare dintre noi, însă nu intră cu forță; așa cum spunea și marele nostru filosof creștin, Nicolae Steinhard, ”Dumnezeu este mereu prezent în noi, dar nu forțează libertatea noastră de a-l primi. Stă la ușa și bate, întrebând:  – Nu dacă ești vrednic să-l primești, ci dacă ești liber să crezi – și iți răspunde pe măsura libertății tale “fie ție după credința ta”.

Puterea subconstientului

William James (1842 – 1910), tatăl psihologiei americane, spunea că puterea subconstientului este capabilă să transforme întreaga lume. Subconstientul se află permanent în legătură cu inteligența infinită cu înțelepciunea fără limite din macrocosmos, practic cu întreaga creație (adică cu Dumnezeu – în termeni religioși). Orice idee care ajunge să se imprime puternic în subconstient se va manifesta apoi, fără îndoială, în lumea exterioară. De aceea, este foarte important să-i oferiți subconstientului doar gânduri benefice și constructive.

Fiecare om ar trebui să înțeleagă foarte bine legile gândirii și modul de funcționare al subconstientului. Doar astfel va putea să trăiască în armonie cu natura, cu lumea înconjurătoare, doar așa va putea fi fericit și senin. Ne putem folosi de forțele imense ale subconstientului, învățând cum să-l controlăm, ca pe un sprijin care să ne ajute să ne atingem scopurile, într-o manieră optimă.

 Cel care cunoaște ”Legile gândirii” își poate modela caracterul exact așa cum dorește. De aceea, încercați pe cât puteți să gândiți numai bine, să faceți numai bine. Nimeni nu este perfect în această lume, însă important este să ne străduim, să facem eforturi. Indiferent că suntem reliogioși sau nu, este bine să credem în puterea subconstientului nostru, să gândim pozitiv și să facem fapte bune. De fapt nimeni nu poate trăi fără credință. Așa cum afirma și marele scriitor rus, Dostoievski:Omul nu poate trăi fără credință. Dacă-l alungă pe Dumnezeu din inima sa, îngenunchează în fața unui idol, real sau imaginar. Oamenii pot fi idolatrii, dar nu pot fi atei”. Într-adevăr, fiecare om crede în ceva, chiar dacă este semi-ateu sau agnostic (persoană care nu neagă existența lui Dumnezeu, însă consideră că Dumnezeu nu poate fi cunoscut, întrucât nu poate fi demonstrată existența sa), așa cum sunt majoritatea oamenilor de știință.

Important este să fim conștienți de faptul că orice imprimăm în subconstient se va exprima în lumea exterioară sub formă de evenimente și experiențe. De aceea trebuie să supraveghem cu mare grijă orice gând sau idee pe care o emitem.

Imaginați-vă mereu un deznodământ fericit, soluționarea problemei cu care vă confruntați, trăiți pe deplin și cu anticipație bucuria reușitei, căci orice vă imaginați sau simțiți cu toată ființa va fi acceptat și dus la îndeplinire de către subconstient.

Marele yoghin, Swami Shivanada afirma următoarele: ”Cel care cultivă o acțiune, culege un obicei; cel care cultivă un obicei, culege un caracter; iar cel care cultivă un caracter, culege un destin. Omul este stăpânul propriului destin. El își poate controla destinul prin puterea gândului. La fel, destinul actual poate fi schimbat. Nu depinde decât de om, căci toate facultățile, energiile și puterile zac latent în el; trebuie doar manifestate din plin și omul va deveni liber și mare”.

 

Cristian

 


 

Pentru înscriere la cursurile de dezvoltare personala ”Mind4You” completati formalul de mai jos!

  Nume

  Prenume

  Orasul in care locuiti

  Varsta

  Profesia

  Adresa de email

  Telefon

  Ati mai participat la alte cursuri de dezvoltare personala (Da/Nu)

  Care sunt ultimile studii pe care le-ati absolvit:
  LiceuFacultatePostuniversitareDoctorale

   


   

  Articole recomandate:

  Views – 5861

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.