Cele 6 trăsături necesare pentru atingerea succesului!

atingerea succesuluiV-ați întrebat vreodată ce au în comun persoanele care au succes în viață sau cele care reușesc aproape întotdeauna în tot ceea ce-și propun? V-ați întrebat de ce unii oameni reușesc să-și îndeplinească visurile iar alții nu? Există foarte mulți factori care duc la reușită. Este foarte importantă gândirea pozitivă, însă nu este suficientă. Am identificat șase trăsături de caracter care însuflețesc și animă oamenii în atingerea succesului. Le puteți aplica și voi în viața de zi cu zi și probabil, la un moment dat, veți observa o schimbare. Atingerea succesului în viață depinde de cum ne dezvoltăm cele 6 trăsături.

Cele 6 Trăsături necesare pentru atingerea succesului

Pasiunea. Toți oamenii care au succes în viață sunt în primul rând animați de o pasiune. Toți și-au descoperit un țel în viață care le dă putere și care îi îndeamnă să facă mai mult, să-și depășească condiția și să fie mai mult decât sunt. Pasiunea este ceea ce te împinge către atingerea succesului. Pasiunea dă vieții putere, savoare și sens.

 

Credința. Toate cărțile de religie din această lume, indiferent ce fel de religie propovăduiesc, vorbesc despre puterea și efectul credinței și încrederii asupra oamenilor. Oamenii care reușesc în viața se deosebesc de cei care eșuează în primul rând din punct de vedere al convingerilor, al încrederii, într-un cuvânt al credinței. Convingerile noastre în legătură cu ceea ce suntem și ceea ce putem fi determină ceea ce vom fi. ”Dacă tu crezi că poți face ceva, sau crezi că nu poți…ai dreptate oricum”, spune o vorbă celebră. Persoanele care reușesc în viață știu ce vor și cred cu tărie că pot obține ceea ce și-au propus. Credința este astfel, cea de-a doua trăsătura esențială pentru atingerea succesului.

 

Strategia. Nu putem obține nimic în viață dacă nu avem o strategie bine definită. Strategia ne ajută să folosim într-un mod optim resursele pe care ne bazăm atunci când ne propunem să obținem ceva. Întotdeauna trebuie să învățăm să ne descurcăm cu ceea ce avem ”la îndemână” la un moment dat și să ne exploatăm la maxim acele resurse. Strategia presupune, totodată, concentrarea a 90% din timp pe soluții și doar 10% din timp pe probleme. Asta înseamnă că majoritatea timpului trebuie să rămânem focusați pe găsirea soluțiilor și nu să ne ”lamentăm” de problemele ce apar pe parcurs sau să rămânem blocați în acestea.

 

Sistemul de valori. Atingerea succesului în viață depinde și de sistemul de valori pe care-l avem. Valorile reprezintă sisteme specifice de credință pe care le avem în legătură cu ce este bine și ceea ce nu este bine să facem în viață, cu ceea ce este bun și ceea ce este rău. Acestea sunt judecățile pe care le emitem în legătură cu acțiunile pe care le facem sau cu experiențele pe care le trăim. Mulți oameni nu au o idee foarte clară cu ceea ce este important pentru ei în viață. Se spune că ”toate lucrurile imi sunt permise, însă nu toate imi sunt de folos”. Oamenii care reușesc în viață, au, de obicei, un set de valori foarte bine definit, bazat pe niște principii sănătoase, morale, știu exact care sunt lucrurile cu adevărat importante pentru ei și sunt animați de țeluri pozitive. Există multe cazuri în care persoanele eșuează în ceea ce își propun tocmai din cauza faptului că strategia aleasă pentru atingerea țelului propus vine în conflict cu convingerile morale ale acestora.

 

Energia. Atingerea succesului în viață nu este posibilă fără energie suficientă. Succesul este strict legat de energia fizică, intelectuală și spirituală pe care o avem. Este bine de știut că energia poate fi dobândită dar și conservată. Pentru asigurarea unei bune energii este foarte importantă alimentația (îți recomand să citești articolul: Învață sa te alimentezi corect!), respirația corectă (îți recomand să citești articolul: Respiratia abdominală!) dar mai ales odihna și controlul gândurilor (îți recomand să citești articolul: ”Metode de control al gândurilor”!).

 

Arta Comunicării. Arta comunicării este necesară pentru atingerea succesului în viață și nu numai. Felul în care comunicăm cu alții, dar mai ales felul în care comunicăm cu noi înșine determină, într-un mod semnificativ, calitatea vieții. Cei care reușesc în viață sunt aceia care au învățat cum să comunice cu propriul lor subconștient, mai ales atunci când s-au confruntat cu nerealizări sau eșecuri. Este foarte important ca experiențele nefavorabile să fie interpretate într-un mod pozitiv, să vedem, în permanență, partea plină a paharului și să ne alimentăm mereu subconștientul cu gânduri pozitive. De asemenea, măiestria comunicării în relația cu semenii noștri este calitatea unui bun părinte, a unui bun pedagog, a unui mare om politic sau a unui om de succes.

Cristian

 


 

Pentru înscriere la cursurile de dezvoltare personala ”Mind4You” completati formalul de mai jos!

  Nume

  Prenume

  Orasul in care locuiti

  Varsta

  Profesia

  Adresa de email

  Telefon

  Ati mai participat la alte cursuri de dezvoltare personala (Da/Nu)

  Care sunt ultimile studii pe care le-ati absolvit:
  LiceuFacultatePostuniversitareDoctorale


   

  Articole recomandate:

  Views – 6345

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.